TUŽILAŠTVO KS

Zatražen pritvor za Benjamina Spahovića koji je Poršeom udario sina Danisa Tanovića

Pritvor je zatražen, zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela, rečeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva KS

Benjamin Spahović sinoć predat u nadležnsot Tužilaštva KS. Avaz

Piše: M. Aščić

13.2.2022

Tužilaštvo KS zatražilo je određivanje pritvora Benjaminu Spahoviću koji je u petak navečer udario automobilom 17-godišnjeg Orhana Tanovića, sina reditelja Danisa Tanovića, na Drveniji i nanio mu teške povrijede.Spahović je na licu mjesta uhapšen

- Pritvor je zatražen, zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela - rečeno je za portal "Avaza" iz  Tužilaštva KS. 

Prijedlog je upućen Općinskom sudu Sarajevo. 

Podsjećamo, Spahović je na licu mjesta uhapšen a sinoć je predat u nadležnost Tužilaštva KS.


Danas su se na Instagramu oglasili Danis i njegova supruga Maelys de Rudder Tanović.

- Hvala vam svima koji ste uz nas u ovom teškom trenutku. Hvala policajcu koji se zadesio na mjestu nesreće i odmah zatražio pomoć, hvala Hitnoj Pomoći na brzoj intervenciji, hvala osoblju Cum-a i svim doktorima koji su pomogli da Orhan preživi prve kritične trenutke. Nadamo se da će Orhan biti dobro i da će nam se uskoro vratiti. Čuvajte, volite i pazite svoje bližnje - napisao je Danis Tanović.


Njegova supruga se također zahvalila svima na podršci.


U petak ga je udario automobil koji je vozio prebrzo

- Moj predivni sin Orhan treba vašu ljubav upravo sada. Ovo je njegova stara slika. On je sada zgodan, ljubazan i snažan 17-godišnjak, koji ispunjava naše dane radošću i životom. U petak ga je udario automobil koji je vozio prebrzo. O njemu brine najprofesionalnije i najposvećenije medicinsko osoblje i znam da je u najboljim rukama. Molim se za njegov potpuni oporavak. Molimo vas da nam se pridružite svojim molitvama. Hvala vam - napisala je Maelys de Rudder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.