U 74. GODINI

Preminuo Hamdija Kabiljagić, istaknuti pravnik i bivši predsjednik Okruga Bihać

2009. godine dobio je plaketu općine za izuzetnom doprinosu u ratnom i postratnom periodu kako u odbrani BiH i Općine Bosanska Krupa

H. J. I.

14.2.2022

Hamdija Kabiljagić. Cazin.net

Sinoć je u 74. godini života preminuo Hamdija Kabiljagić, istaknuti bosanskokrupski advokat, bivši predsjednik suda u Cazinu, ratni predsjednik općine Bosanska Krupa te predsjednik okruga Bihać za vrijeme rata.

Rođen je u Bosanskoj Krupi, 14.9.1948.godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet je završio u Sarajevu. Radio je kao sudija u Cazinu, a kasnije i kao predsjednik suda. U Bosansku Krupu vraća se 1983. godine i nastavlja raditi kao advokat, sve do početka rata.

Ratnim formiranjem općine Bosanska Krupa preuzima funkciju predsjednika, a kasnije i predsjednika Okruga Bihać. Po povratku u oslobođenu Bosansku Krupu, napušta politiku i vraća se advokaturi.


Hamdija Kabiljagić je 2009. godine dobio plaketu općine za izuzetnom doprinosu u ratnom i postratnom periodu kako u odbrani BiH i Općine Bosanska Krupa tako i u izgradnji i razvoju općine u postratnom periodu, piše Cazin.net.

Dženaza namaz će se klanjati u utorak, 15.02.2022. godine u 15.30 sati, ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi. Ukop će se obaviti na mezarju Lipik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.