KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE

Vremenska prognoza za naredna četiri dana

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutarnja temperatura od 2 do 8. ARHIV

E. Ć.

15.2.2022

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana padavine i u Krajini, a tom noći u većem dijelu naše zemlje. U planinski područjima sa susnježicom i slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. 

Jutarnja temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna od 7 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 10 stepeni.


Vremenska prognoza za utorak, srijedu i četvrtak. Screenshot

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima padavine u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7 na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Za četvrtak se najavljuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

U petak u Bosni nas očekuje umjereno oblačno, uz postupno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.