SDA ZASTUPNIK

Oštra reakcija na izjavu Salke Zildžića: Koliko Bošnjaka posjeduje dokumente Republike Hrvatske

Unatoč nevjerici koju izazivaju ovakvi prijedlozi od strane jednog federalnog parlamentarca, još jače postajemo svjesni ko radikalizira javnost i ko ima za cilj zadržati ovakvo stanje u državi, saopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH

Salko Zildžić. Arhiv

E. Ć.

17.2.2022

Izjava federalnog zastupnika SDA gospodina Salke Zildžića o bojkotu hrvatskih proizvoda je jedna u nizu gluposti koje javnost u BiH ima priliku svakodnevno čuti. 

Dakako, konkurenciju za takve glupe izjave ima upravo od pojedinih članova svoje stranke koji ne prezaju ni od nebuloza kako bi se fokus s ključnih stvari za spas BiH skrenuo na trivijalne stvari, navodi se u saopćenju Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

- Ako smo dobro razumjeli, a jesmo, Zildžić daje prijedlog kako bi bošnjačkim bojkotom hrvatskih proizvoda, Bošnjaci pokazali ljubav i odanost prema BiH. Pitamo gospodina Zildžića je li svjestan kolika je vanjskotrgovinska razmjena između BiH i Republike Hrvatske i tko je najveći investitor u BiH? 



Pokazuje kakav profil osobe treba odlučivati o našim sudbinama

Koliko žitelja BiH bošnjačke nacionalnosti radi u hrvatskim tvrtkama sa sjedištem u BiH? Hoće li Zildžić osigurati prehrambene namirnice bošnjačkom narodu što bi bila neminovnost u takvim okolnostima? Na kraju, koliko Bošnjaka posjeduje dokumente Republike Hrvatske? Uvjereni smo kako je sve ovo jako dobro poznato ovom zastupniku u entitetskom parlamentu.

Unatoč nevjerici koju izazivaju ovakvi prijedlozi od strane jednog federalnog parlamentarca, još jače postajemo svjesni ko radikalizira javnost i ko ima za cilj zadržati ovakvo stanje u državi. Zildžićev poziv na bojkot hrvatskih proizvoda, nažalost, pokazuje kakav profil osobe bi trebao odlučivati o našim sudbinama.

Neka snagu usmjeri na rješavanje otvorenih pitanja

Čini se kako je kolega Zildžić trebao bolje bojkotirati ili blokirati nokaute kojih je izgleda i previše primio. Pozivamo ga da svoju snagu usmjeri na rješavanje otvorenih pitanja, poštivanje Ustava BiH, prava konstitutivnih naroda i prestanka diskriminacije kao najvažnijeg pitanja o kojima ovisi budućnosti BiH.

Također, kao federalni zastupnik trebao bi svoju snagu više usmjeriti ka poboljšanju životnog standarda mladih jer je do nedavno obnašao funkciju predsjednika Asocijacije mladih SDA - navodi se u saopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.