POPILO SE MALO VIŠE

Sukob u kafiću u Bugojnu: Učestvovao Zukan Helez, za "Avaz" kaže da je samo smirivao situaciju

Ja sam samo spriječio da on ne dođe do ovog drugog, malo je popio i nešto su krenuli raspraviti i ništa. To je moj kućni prijatelj, moj najodaniji čovjek, rekao je Helez

Zukan Helez: On mi je najodaniji čovjek. Avaz

Piše: E. Ć.

19.2.2022

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Parlamentu Bosne i Hercegovine Zukan Helez je sinoć u kafiću u Bugojnu došao u fizički i verbalni sukob sa nekoliko osoba.

Prema riječima Mirze Idrizovića, direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Bugojno , Helez je prvo došao u verbalni sukob sa njim. Na snimcima nadzorne kamere iz kafića vidi se da se Helez zatim fizički obračunava sa muškarcem za svojim stolom.Šta se dogodilo

Mirza Idrizović. Facebook

Idrizović se oglasio i objasnio šta se dogodilo jučer.

- Nažalost sinoć sam zajedno sa suprugom imao jedno jako ružno iskustvo priređeno od strane Zukana Heleza. Dok smo sjedili u kafiću u jednom trenutku u vidno alkoholiziranom stanju Zukan Helez i još dvije osobe ulaze u navedeni lokal i sjedaju za stol koji udaljen od našeg nekoliko metara.

Po samom dolasku prema meni i supruzi su upućeni sarkastični podsmjesi i pokušaj da me isprovociraju, čemu naravno nisam pridavao veliki značaj i što sam ignorisao znajući šta takvo ponašanje ima za cilj. Nakon što to nije uspjelo, ustaje i rukom pokazivajući prema meni pokušava nagovoriti jednu osobu sa kojom je razgovarao da treba da nas istjera jer smo mi jedini uljez u tom dijelu objekta aludirajući kako nismo članovi SDPa i da nama tu nije mjesto.

Navedena osoba odbija to učiniti već dolazi do mene, srdačno me pozdravlja i govori kako nema nikakvog razloga za konflikt samnom, vraća se do Zukana Heleza i nastavlja raspravu sa njim. U povratku Zukan mu govori pogrdne stvari i da će ga on lično isključiti iz partije zbog toga što nije izvršio ono šta je on od njega tražio. Pred velikim brojem prisutnih nakon kratke rasprave dolazi do naguravanja i fizičkog konflikta između njih što je trajalo nekih 10 minuta.

Žao mi je što je ovakav kabadahijski, primitivan i dijelom šizofren čin pokvario noć nama ali i svima koji su se nalazili u tom dijelu objekta. Posebno žalosti to da se radi o visokom političkom zvaničniku i državnom zastupniku koji bi trebao da bude uzor i primjer u svakom pogledu. Ovaj čin zavređuju svaku osudu i prezir – rekao je Mirza Idrizović, direktor JU KSC Bugojno.

"To je moj kućni prijatelj"

Zukan Helez. Agencije

Povodom ovog kontaktirali smo državnog zastupnika Zukana Heleza, koji je negirao da je bilo riječi o sukobu.

- To je moj prijatelj iz SDP-a. Ja sam samo spriječio da on ne dođe do ovog drugog, malo je popio i nešto su krenuli raspraviti i ništa. To je moj kućni prijatelj, moj najodaniji čovjek. Nikakav sukob, mi smo nerazdvojni. Malo je popio, krenuo je s nekim nešto da raspravlja, ja sam ga samo zaustavio "sjedite, nema potrebe" - rekao je Helez za "Avaz".

- Sto iza nas, momci su neki sjedili, nešto su mu dobacili, ja sam ga samo zaustavio. Krenuo je verbalno, ne znam da li bi nekoga udario, ja sam ga zaustavio - poručio je Helez.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.