PREDSJEDNIK KO SDA USK

Jasmin Musić o incidentu Zukana Heleza: Ovo je moralni sunovrat SDP-a

Dvostruki standardi "kritičke" javnosti i vješto ignoriranje ovog događaja ne spašavaju SDP od surove stvarnosti, rekao je

Musić: Ovo je moralni sunovrat SDP-a. AGENCIJE

S. S.

19.2.2022

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA Unsko-sanskog kantona Jasmin Musić prokomentarisao je sinošnji incident u kojem je učestvao zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zukan Helez kao moralni sunovrat SDP-a.

On ovo naziva socijaldemokratijom na bh. način.


Riječ je o visokom funkcioneru

- Čitajući od jutros informaciju o dešavanjima u Bugojnu protekle noći razmišljam kakve bi reakcije javnosti bile da je umjesto Zukana Heleza strogoću nad članovima SDP-a ili bilo koje druge stranke trenirao neko od zastupnika SDA u Parlamentu BiH. Naglašavam da se radi o jednom od najviše pozicioniranih funkcionera SDP-a, zastupniku u Parlamentu BiH, potpredsjedniku SDP BiH i donedavnom predsjedniku Kadrovske komisije SDP BiH - poručio je.

On misli da ne bi bio isti pristup da je zastupnik SDA u pitanju.


SDP se sveo na kafanske tuče

- Do sada bi već sigurno svjedočili nizu saopćenja, uključujući i SDA koja bi u najmanju ruku osudila takvo ponašanje svog kadra. Danas ipak šutnja i od strane političkih partija i raznih udruženja koja nominalno štite ljudska prava. Helezov istup se ne može okarakterizirati drugačije nego kao šovinistički i rasistički! Šta je iduće: Tražiti od vlasnika izbacivanje Srba, Hrvata, vjernika, nevjernika ili Roma iz ugostiteljskih objekata - upitao je Musić.

Musić smatra da se SDP sveo na kafanske tuče.

- Dvostruki standardi "kritičke" javnosti i vješto ignoriranje ovog događaja ne spašavaju SDP od surove stvarnosti na koju su se sveli u našoj zemlji: kafanske tuče i servisiranja političkih koncepata stranaka nastalih iz okvira SDA u Sarajevu, Tuzli i Krajini - zaključio je Musić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.