DONESENO RJEŠENJE

Irfan Halilagić iz SDA imenovan za premijera Tuzlanskog kantona

Želim istaći da ću raditi čestito, pošteno i odgovorno svoj posao u cilju interesa građana Tuzlanskog kantona, rekao je Halilagić

A. O.

22.2.2022

Irfan Halilagić i Žarko Vujović. AGENCIJE

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, danas je zvanično uručio mandat Irfanu Halilagiću, kojeg je SDA predložila za mandatara za sastav budućeg saziva Vlade Tuzlanskog kantona.

Prilikom uručenja mandata predsjednik Skupštine je istakao da su u procesu imenovanja buduće Vlade TK poštuju sve procedure, te da mandatar ima rok od deset dana da predloži imena budućih ministara.


Preuzeo odgovornost

– Jasno mi je da sam ovim činom preuzeo veliku odgovornost. Biti prijedlog kandidata kantona koji ima najveći broj stanovnika, koji je privredno najpotentniji je velika čast i velika obaveza. Želim istaći da ću raditi čestito, pošteno i odgovorno svoj posao u cilju interesa građana Tuzlanskog kantona, prije svega. Procesi u Tuzlanskom kantonu traju i oni ne počinju od današnjeg dana i od nas. Sve ono započeto, a što je u interesu građana Tuzlanskog kantona ćemo nastaviti, a ono što skupštinska većina postavi kao nove prioritete, to ćemo nastojojati u što kraćem roku i realizirati – istakao je budući premijer Tuzlanskog kantona.

Vlada koju će predvoditi imat će mandat od svega osam mjeseci prije izbora.


Nećemo obećavati

- To nam ne treba biti alibi, čak naprotiv to je razlog da uložimo dodatne napore i energiju da ono što radimo bude na najvišem mogućem nivou. Nećemo mnogo obećavati, a siguran sam da će tim koji bude radio u ovoj Vladi dati svoj maksim. Nećemo se primarno baviti kadroviranjem, ali je sigurno da ćemo morati ispravljati zakonske propuste koji su napravljeni prilikom imenovanja u proteklom periodu – rekao je Irfan Halilagić.

Irfan Halilagić rođen je 1988. godine. Diplomirani je pravnik i bit će najmlađi premijer u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.