SAMO PITAMO

"Putinove igre": Da li je invazija na Ukrajinu udarac iz dubine ruske duše!?

I ako ćemo biti prisiljeni da odgovorimo udarcem na provokacije cinika, licemjera i manipulatora, to će biti udarac iz dubine ruske duše, napisali su iz Ambasade Rusije "Avazu" prije sedam dana

Putin: Ući će u historiju kao diktator i okupator. Agencije

Piše: Miralem Aščić

24.2.2022

"Duša, duševnost, duhovnost su vrijednosti koje su uvijek bile karakteristične za Rusiju. Ali, na kraju krajeva, sve ima svoje granice, čak i naše strpljenje. 

I ako ćemo biti prisiljeni da odgovorimo udarcem na provokacije cinika, licemjera i manipulatora, to će biti udarac iz dubine ruske duše".






Ovako su prije sedam dana oštro reagirali iz Ambasade Rusije u BiH na komentar dana "Putinove igre" koji smo objavili u "Dnevnom avazu", šaljući ozbiljne prijetnje našem mediju, uredništvu i novinarima, ali i kako su napisali, njihovim partnerima.

Sedam dana kasnije, lider Rusije Vladimir Putin, odlučio se za invaziju na Ukrajinu.

Beskrupulozni diktator i okupator tako je zanemario sva upozorenja, prekršio Sporazum iz Minska i započeo rat zbog kojeg je svijet s pravom u strahu od krvoprolića u ovoj državi.



Naravno da Rusija ima dušu, napisali su nam iz Ruske ambasade, kada smo naveli da Amerika mora da obrati pažnju na Bosnu i Hercegovinu i ozbiljnije secesionističke poruke Milorada Dodika, kojeg Rusija bezdušno podržava.

Tada nam je poručeno da "mirno spavamo" i ništa ne brinemo"

Međutim, sedam dana kasnije, niti svijet mirno spava, a po onome što smo vidjeli i uvjerili se sami, niti Rusija ima dušu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.