HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović pisao Čoviću: Podržavam zaključke HNS-a, nema izbora bez prethodnog dogovora

Lično ću učiniti sve što je u mojoj moći kako bih podržao postizanje konačnog dogovora o promjeni izbornog zakonodavstva i ograničene promjene Ustava, naveo je MIlanović

Milanović i Čović: Ostalo malo vremena da se postigne dogovor. Avaz

L. S. / Fena

25.2.2022

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović zahvalio se predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Draganu Čoviću na pismu u kojem ga je on izvijestio o održanom lzvanrednom zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora u Bosni i Hercegovini.

- Slažem se s Vašom ocjenom kako je ostalo malo vremena da bi se postigao dogovor o izmjenama i dopunama izbornoga zakonodavstva i ograničenim ustavnim reformama i time osigurala prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, jednog od tri konstitutivna naroda. Koristim i ovu prigodu ponoviti kako ću ja osobno učiniti sve što je u mojoj moći kako bih podržao postizanje konačnog dogovora o promjeni izbornog zakonodavstva i ograničene promjene Ustava. 

U svakome slučaju, provođenje izbora bez da je prethodno postignut rečeni dogovor, nije moguće. U tom kontekstu, podržavam Zaključke koje je Hrvatski narodni sabor u Bosni i Hercegovini usvojio na lzvanrednom zasjedanju 19. veljače 2022. Nadam se kako če i institucije Republike Hrvatske u okviru svojih nadležnosti raditi na pronalaženju načina kako bi se to i postiglo, a u cilju osiguranja punog poštivanja prava svih konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine. Računajte na moju iskrenu i energičnu podršku - napisao je Milanović u pismu Čoviću.

Dragan Čović je nakon zasjedanja HNS-a 19. februara na više relevantnih međunarodnih adresa uputio pismo sa zaključcima Sabora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.