OGLASIO SE NA FACEBOOK-U

Generalni sekretar SBB-a Amer Kapo: Neka Dodik bude “neutralan”, ali Bosna i Hercegovina neće i ne smije, stop ruskoj agresiji na Ukrajinu

Bosna i Hercegovina je prije 30 godina, jednako kao i Ukrajina danas, doživjela brutalnu agresiju, a 1995. godine u Srebrenici je počinjen genocid nad Bošnjacima, poručio je

S. S.

2.3.2022

Kapo: BiH ne smije biti neutralna. SBB

Bosna i Hercegovina neće, ne može i ne smije biti neutralna kada je u pitanju brutalna ruska agresija na nezavisnu i međunarodno priznatu državu Ukrajinu. To trebaju znati svi, i Milorad Dodik koji traži našu neutralnost, ali i svaki drugi političar ili funkcioner koji radi za račun i interese neke druge države.

Kazao je to generalni sekretar SBB-a Amer Kapo, reagirajući na današnju sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj je, s pravom, odbijen zahtjev Milorada Dodika da BiH ostane neutralna o ratu u Ukrajini.

- Bosna i Hercegovina je prije 30 godina, jednako kao i Ukrajina danas, doživjela brutalnu agresiju, a 1995. godine u Srebrenici je počinjen genocid nad Bošnjacima. Imajući takva iskustva na umu, traume, ogromne žrtve i rane, ali i želeći biti dio zapadne civilizacije, modernog i civiliziranog svijeta, što svakako i jesmo, Bosna i Hercegovina otvoreno staje na stranu Ukrajine i vrlo jasno i glasno se protivi agresiji Rusije i svakom malignom uticaju te države na BiH, Zapadni Balkan i bilo gdje drugo u svijetu – napisao je Kapo na svom Facebook profilu.

Neka Dodik bude “neutralan”, ali Bosna i Hercegovina neće i ne smije. Stop ruskoj agresiji na Ukrajinu je dio obaveze civilizirave Evrope i Zapada, pa tako i svih nas - poručio je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.