ZBOG EMITOVANJA PROGRAMA

Dodik će zatražiti da snose odgovornost pojedini članovi BHRT-a

On je zaključio da cjelodnevni program, povodom Dana nezavisnosti BiH, koji je emitovan na BHT-u “jednostran, apsolutno sraman i usmjeren protiv srpskog naroda

Pejka Medić i Milorad Dodik. SRNA

A. O.

3.3.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je jučer u Istočnom Sarajevu sa direktoricom programa BH Radija jedan Pejkom Medić o statusu novinara i svih zaposlenih iz RS u ovoj medijskoj kući, piše Srna. 


Izloženi pritiscima

Dodik je zaključio da cjelodnevni program, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koji je emitovan na BHT-u “jednostran, apsolutno sraman i usmjeren protiv srpskog naroda naročito imajući u vidu da ovaj program nije realizovan u okviru Informativnog programa nizi uz saglasnost članova Kolegijuma BHT-a”.

Medić je upoznala člana državnog predsjedništva, kako se navodi iz njegovog kabineta, o “nacionalnom disbalansu od osnivanja BHRT-a, statusu zaposlenih iz entiteta RS i pritiscima kojima su izloženi”.


Realizacija programa

Dodik je rekao da će tražiti da oni koji su odobrili i učestvovali u realizaciji takvog programa na javnom servisu snose odgovornost za to.

Dodik je i naveo da je BHRT javni servis i da mora da odražava interes svih naroda u državi jer njegovo funkcionisanje finansiraju i Srbi iz entiteta RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.