NALAZI SE U BIJEGU

Interpol raspisao potjernicu za Bosancem čiju je narkobandu razotkrio Sky

Potjernica je raspisana na zahtjev Tužilaštva BiH, a traži se zbog organizovanog kriminala u vezi sa nedozvoljenim prometom opojnih droga i nedozvoljenom trgovinom oružjem

Grujić: Traži se zbog trgovine narkoticima. Interpol

Piše: M. Aš.

3.3.2022

Međunarodna policijska agencija Interpol objavila je crvenu potjernicu za 29-godišnjim Jovicom Grujićem iz Banja Luke, saznaje portal "Avaza".

Potjernica je raspisana na zahtjev Tužilaštva BiH, a traži se zbog organizovanog kriminala u vezi sa nedozvoljenim prometom opojnih droga i nedozvoljenom trgovinom oružjem.


Potjernica je raspisana na zahtjev Tužilaštva

Jović je ustvari član narkobande koja je pohapšena u akciji MUP RS Storidž 2, koja je obavljena po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koju je razotkrila aplikacija Sky, koju su koristili za šverc narkoticima.

Osumnjičeni su uhapšeni 8. decembra prošle godine, a prilikom pretresa je otkrivena ilegalna laboratorija za uzgoj marihuane te su zaplijenjeni 11 skupocjenih auta, oko 100.000 KM, puške i pištolji.

Tada je uhapšeno i pritvoreno 15 osumnjičenih, Veljko Ugrenović, Mladen Grbić, Savo Dragišić, Saša Vidović, Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Gordan Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban iz Gradiške, Nebojša Tojagić iz Banjaluke, Dario Taškov iz Novog Grada i Radivoj Lekić iz Laktaša. Na slobodu je samo pušten Saša Narančić koji je pristao na saradnju sa Tužilaštvom BiH.


Krijumčarili drogu iz Albanije

Oni su, prema tvrdnji Tužilaštva BiH, duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Istragom su obuhvaćeni i Milivoje Lovrenović Čaruga za kojim je raspisana potjernica zbog ubistva Slaviše Stojanovića, njegov sin Dušan, za kojim se također traga, potom Predrag Petković i Jovica Grujić koji je u bijegu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.