NASILNIČKO PONAŠANJE

Nakon šamaranja radnika: MUP KS podnio izvještaj Tužilaštvu KS protiv Zorana Čegara

U navedenom izvještaju, između ostalog, stoji da je riječ o rasvjetljavanju nasilničkog ponašanja počinjenog 10. januara 2022. godine na području Općine Stari Grad

Zoran Čegar. Arhiv

Piše: D. H.

5.3.2022

MUP Kantona Sarajevo podnio je Tužilaštvu KS izvještaj protiv Zorana Čegara, načelnika uniformisane policije FUP-a, protiv kojeg je pokrenuta istraga za prekomjernu upotrebu sile, a nakon što je na snimku iz januara ove godine prikazan incident u kojem navodno Čegar udara radnika na parkingu koji nije pružao otpor.

U navedenom izvještaju, između ostalog, stoji da je riječ o rasvjetljavanju nasilničkog ponašanja počinjenog 10. januara 2022. godine na području Općine Stari Grad u kojem je oštećeni A. F. iz Hadžića, a za kojeg se sumnja da ga je počinio Zoran Čegar.

U izvještaju je slučaj detaljno opisan te je naglašeno i da su izuzeti snimci prijavljenog događaja kao i snimač videonadzornog sistema koji su predati na čuvanje Općinskom sudu u Sarajevu.

Navedeno je da se sumnja da je Čegar mladića tri puta udario po licu uz psovke, nakon što mu je tražio ličnu kartu na uvid.

Istaknuto je da je sve počelo nakon što je radnik upozorio drugog policijskog službenika koji je službeno vozilo parkirao tako da je blokirao prolaz drugima.

Izvještaj je podnesen 15. februara, a u njemu se nalazi i informacija da je otac mladića kazao da se brine za njegovu sigurnost s obzirom na to da ga je, kako je kazao, Čegar u medijima okvalifikovao kao “narkomana, kriminalca, dilera i utjerivača dugova”.

Ranije su se nizale brojne reakcije na ovaj slučaj koje su bile uglavnom osuđujuće te su upućene poruke da Čegar nije trebao tako postupiti, dok je on, s druge strane, rekao da se ne kaje ni zbog čega te da mu je sve namješteno.



Izvještaj protiv Zorana Čegara. Faksimil

Izvještaj protiv Zorana Čegara. Faksimil

Izvještaj protiv Zorana Čegara. Faksimil

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.