BH. GIGANT

Investicija vrijedna oko deset miliona eura: Igman iz Konjica otvorio novu liniju za proizvodnju municije

Kupovinom nove opreme za proizvodnju municije kalibra 7.62 mm planirano je povećanje kapaciteta za 50 miliona komada tog kalibra, rekao je direktor kompanije Đahid Muratbegović

Novalić i Džindić posjetili bh. giganta iz Konjica. Vlada FBiH

E. Ć.

7.3.2022

Bh. gigant i fabrika za proizvodnju oružja i streljiva "Igman" d.d. Konjic proslavio je 72. rođendan postojanja kompanije, a tom prilikom otvorena je linija za proizvodnju municije kalibra 7,62 mm.

Kompanija iz Konjica je za ovu investiciju kupila savremenu liniju za proizvodnju, a kako je saopćeno, za ovu godinu planira zapošljavanje oko 100 novih radnika.

Kako se navodi, vrijednost ove invosticije je je oko deset miliona eura. Iz Igmana su ranije rekli kako će pomoću savremene linije uvećati proizvodnju ovog kalibra municije za otprilike 50 miliona komada godišnje.

Inače, ova kompanija se bavi proizvodnjom municije malog kalibra, kalibra 5,56, te 7,62 i 12,7 mm.








Na svečanoj sjednici Nadzornog odbora fabrike namjenske industrije istaknuto je da je Igman u protekloj poslovnoj godini proizveo municiju u vrijednosti od 151 milion KM, te u odnosu na 2020. godinu, povećao izvoz za 12 posto.

- Pozitivni poslovni rezultati otvaraju nam mogućnosti za nove investicije. Kupovinom nove opreme za proizvodnju municije kalibra 7.62 mm planirano je povećanje kapaciteta za 50 miliona komada tog kalibra, a u planu je da se na postojećoj opremi rade novi programi lovačke i pištoljske municije - rekao je direktor "Igmana" Đahid Muratbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.