POČINJU AKTIVNOSTI

Razvojna banka FBiH među prvim odgovorila na postavljene izazove i zadatke Strategije razvoja

Uprava banke će, također, napraviti plan prezentacija za drugi kvartal tekuće godine

Mersiha Slipičević, v.d. Predsjednice uprave RB FBiH. PRESS SLUŽBA RB FBiH

A. O.

7.3.2022

Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine (RB FBiH) počinje aktivnosti promocije u gradovima i regijama u Federaciji Bosne i Hercegovine nakon što je Vlada Federacije BiH na svojoj 256. sjednici od 18.02.2021. godine usvojila Strategiju razvoja FBiH 2021-2027, kojom su definirani srednjoročni i dugoročni ciljevi i prioriteti razvoja Federacije BiH.

Prezentacije su predviđene u Bihaću, Prozor-Rami, Tešnju, Jablanici, Orašju i Konjicu.

Uprava Banke će, također, napraviti plan prezentacija za drugi kvartal tekuće godine, a cilj Uprave Banke jeste da budu posjećene sve regije u Federaciji.


Jasna poruka

Ovakvim pristupom Uprava Razvojne banke FBiH želi poslati jasnu poruku poslodavcima kako su vrata Banke otvorena i da su uvijek dobro došli u svoju Razvojnu banku FBiH.

U okviru Strategije razvoja FBiH 2021-2027 definirani su osnovni strateški ciljevi, prioriteti kao i mjere za realizaciju zacrtanih ciljeva.

Evidentno je kako je Razvojna banka FBiH na direktan i indirektan način involvirana u kompletan tekst Strategije, a sukladno njenoj misiji i definiranim ciljevima.


Razvojna banka FBiH. PRESS SLUŽBA RB FBiH

Ekskluzivna ponuda

Uprava Razvojne banke FBiH je predložila, a Nadzorni odbor usvojio set novih kreditnih linija koje korespondiraju sa zacrtanim strateškim ciljevima i prioritetima. Na ovaj način Razvojna banka FBiH je prva u Federaciji odgovorila na postavljene izazove i zadatke Strategije .

Kako bi ovu ekskluzivnu ponudu što direktnije približila poslodavcima i menadžerima, Uprava Banke se opredijelila za održavanje sastanaka sa poslodavcima u Federaciji BiH, a putem lokalnih udruženja poslodavaca, privrednih komora ili razvojnih agencija. Na ovim prezentacijama svih proizvoda razvojnog bankarstva privrednici su u mogućnosti direktno komunicirati sa predstavnicima Banke, postavljati pitanja i dogovarati sastanke.

Inače, Strategija razvoja FBiH 2021-2027 je usvojena u oba Doma Parlamenta FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.