UPUTILE APEL

Majke Srebrenice i Žepe pozvale Tužilaštvo BiH da sankcioniraju napade na povratnike

Zvuči uvredljivo i ponižavajuće da su se svi sigurnosno - tužilački kapaciteti u BiH angažirali na pronalasku youtubera koji je navodno prijetio Dodiku, dok hiljade terorističkih napada sa smrtnim posljedicama i dan danas ostaju neotkriveni

Munira Subašić, majka iz Udruženja. AVAZ

A. O.

8.3.2022

Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" oglasilo se povodom napada na povratnike u manjem bh. entitetu RS.

- Pozivamo Tužilaštvo BiH, Agencije za sprovođenje zakona, Operativnu grupu za borbu protiv terorizma, da odmah i neizostavno obavijeste javnost zašto od Dejtonskog mirovnog sporazuma nije otkriven i sankcionisan niti jedan naredbodavac i izvršilac u preko 1.000 terorističkih napada na povratnike u manjem BH entitetu –RS.


Rezultati napada

Zvuči uvredljivo i ponižavajuće da su se svi sigurnosno - tužilački kapaciteti u BiH angažirali na pronalasku youtubera koji je navodno prijetio Miloradu Dodiku, dok hiljade terorističkih napada sa smrtnim posljedicama i dan danas ostaju neotkriveni i zataškani od Tužilaštva i Agencija za sprovođenje Zakona.

Pozivamo Tužilaštvo BiH, da odmah i neizostavno obavjeste javnost i o rezultatima januarskih napada na povratnike gdje je hitnu istragu tražio i Visoki povjerenik UN za ljudska prava.


Niz upozorenja

Nakon niza upozorenja naša udruženja će pokrenuti i krivične postupke protiv svih onih koji opstruiraju i zataškavaju terorističke napade u manjem BH entitetu.

Svakog prvog u mjesecu ćemo se obratiti javnosti u vezi zataškavanja državnog terorizma u RS od strane nadležnih i institucija u BiH - poručili su.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.