KOD OGRAJINE

Zbog velikog odrona obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Žepče - Maglaj

Putnička vozila mogu saobraćati obilaznicom (kroz Žepče), dok teretna ne mogu proći

E. Ć.

Fotografija s lica mjesta

Foto: Facebook


Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj kod mjesta Ograjina na magistralnom putu Žepče-Maglaj. Putnička vozila mogu saobraćati obilaznicom (kroz Žepče), dok teretna ne mogu proći.

- Na pojedinim dionicama puteva u višim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu, a zbog niskih temperatura upozoravamo i na poledicu, posebno preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. 

Zbog snijega na kolovozu izdvajamo puteve Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište i Jablanica-Posušje (preko Blidinja), dok sniježnih nanosa mjestimično ima na putevima: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Glamoč-Mliništa i Kupres-Šuica. Na magistralnom putu Olovo-Kladanj preko prevoja Karaula za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezno je korištenje lanaca. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme - poručuju iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na graničnim prijelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

NA VRH

Podijeli članak na