HRVATSKI SABOR

Prkačin: Kada će sankcije biti izrečene Komšiću i onome ko ga je instalirao?

Onaj ko danas napada Milorada Dodika ili je nacionalni izdajnik, ili nečiji plaćenik ili totalna budala

Prkačin: Srbija nikada nije bila u težoj situaciji. AGENCIJE

S. S.

11.3.2022

Opozicioni zastupnik u Hrvatskom saboru Ante Prkačin iz Domovinskog pokreta rekao je jučer da ni Aleksandru Vučiću ni Miloradu Dodiku "nije ni na kraj pameti" izazivati sukob u BiH te da ruska agresija neće izlaziti izvan Ukrajine.

- S obzirom na stanje na ratištu, Putinu i Rusiji nije ni na kraj pameti krenuti nigdje dalje - kazao je Prkačin u saborskoj raspravi na temi odluke da Hrvatska u Mađarsku pošalje do 70 vojnika u sklopu aktivnosti ojačane budnosti NATO-a.

Prkačin je poručio da Srbija, kroz historiju, “nikada nije bila u težoj političkoj situaciji nego sada”.

- Vučić je kao pečen jarac, s jedne strane treba opravdati jeftin ruski plin, a s druge intimno želi ući u EU i u velikoj je muci, Dodik je u sličnoj situaciji i ni jednom ni drugom nije na kraj pameti izazivati sukob u BiH i to neko zloupotrebljava - istakao je.

Poručio je i kako ona "ko traži sankcije za Dodika prvo treba odgovoriti kad će one biti izrečene Željku Komšiću, koji predstavlja Hrvate u Predsjedništvu BiH", te “onome ko ga je proizveo i instalirao, jer on je najdestruktivniji element u BiH”.

- Onaj ko danas napada Milorada Dodika ili je nacionalni izdajnik, ili nečiji plaćenik ili totalna budala - zaključio je Prkačin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.