HUMANOST

Beč šalje donaciju opreme za zdravstvene ustanove u BiH

Prva dva kamiona utovarena su početkom ove sedmice

Šleperi krenuli iz Austrije prije dan. AVAZ

A. O.

17.3.2022

 U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Austriji, Grada Beča i austrijske humanitarne organizacije "Arbeiter-Samariter-Bund Österreich", u BiH stiže velika donacija medicinske opreme za kliničke ustanove, opće bolnice, domove zdravlja i druge zdravstvene ustanove širom države.

Ukupno je osigurano 66 kamiona robe (medicinski aparati, oprema potrebna za bolničko osoblje i osoblje u operacionim salama, medicinske rukavice, maske, medicinske kape, sredstva i tečnosti za čišćenje sala i drugih prostorija u medicinsko-zdravstvenim ustanovama) u vrijednosti od 388.513 eura.

Prva dva kamiona utovarena su početkom ove sedmice. Utovaru i pripremi za transport prisustvovao je ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić i predstavnik humanitarne organizacije "Arbeiter-Samariter-Bund-Österreich" Nihad Suljić.

Kozarić je zahvalio gradonačelniku Beča i bečkoj gradskoj upravi na dosadašnjoj izuzetno dobroj međusobnoj saradnji.

Ambasada BiH je za partnera u Bosni i Hercegovini izabrala nevladinu humanitarnu organizaciju Pomozi.ba, koja je preuzela u obavezu transport i distribuciju kompletne donacije krajnjim korisnicima, javlja Eurocomm-PR Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.