SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Generalni sekretar Amer Kapo u posjeti Tuzlanskom kantonu: SBB je velika stranka, nastavljamo borbu protiv nepotizma i za društvo jednake šanse

SBB tradicionalno ima dobre rezultate u Tuzli, naveli su

Press centar SBB-a

17.3.2022

SBB: Vraćamo dodatno povjerenje Tuzlaka i svih građana TK u SBB. Press - centar SBB-a

Generalni sekretar SBB-a Amer Kapo i politički direktor Anis Krivić posjetili su danas Kantonalnu organizacijuSaveza za bolju budućnost BiH u Tuzlanskom kantonu. U Tuzli su razgovarali sa koordinatorom SBB-a za ovaj Kanton Adinom Huremovićem, zastupnikom u Parlamentu Federacije BiH i njegovim saradnicima, članom Predsjedništva SBB-a iz Tuzle, dipl. ing. arh. Mahirom Žigićem...

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:



Isključenje Hamzića i Vuković

Generalni sekretar Amer Kapo pohvalio je dosadašnje aktivnosti koje koordinator Huremović poduzima na terenu u Tuzlanskom kantonu, ali i sve ono što radi kao povjerenik Gradskog odbora SBB-a Tuzla.

- SBB tradicionalno ima dobre rezultate u Tuzli. Posljednjom odlukom Predsjedništva SBB-a o isključenju Nedžada Hamzića i Lejle Vuković iz stranke zbog nepotizma i klijentelizma i raspuštanja GO Tuzla sigurni smo da vraćamo dodatno povjerenje Tuzlaka i svih građana TK u SBB. Savez je velika stranka i ne može sebi dopustiti da pojedinci uzurpiraju cijelu stranačku infrastrukturu i podrede je isključivo ličnim i interesima užeg kruga ljudi oko sebe. SBB je savez svih građana i svima treba da bude jednako dostupan i bit će takav. Mi se borimo za društvo jednake šanse i za takvu državu spremni smo da se obračunamo sa svima, pa je ljudima u našim redovima koji rade samo za sebe i svoju porodicu - rekao je Kapo.

Posjeta Tuzli. Press centar SBB-a

Koordinator SBB-a za TK Adin Huremović rekao je da Savez u posljednje vrijeme pristupa novim članovima u svim općinama i gradovima, pa i u Tuzli.


Prilika mladima

- Imamo vrlo pozitivnu klimu i situaciju da nam se javljaju stari članovi koji žele da se ponovo aktiviraju. Osim njih, primarni cilj nam je da priliku damo mladima koji će kreirati politiku prema svojim potrebama i standardima. Posebno je to slučaj u Tuzli, gdje ćemo uspostaviti potpuno novu strukturu, koja neće nikome zatvoriti vrata i bit će otvorena za sve građane i SBB će biti samo jači. Imajući u umu naše interne dokaze, broj članova se ne smanjuje i stoga poručujemo da svi trebaju biti u SBB-u zbog politike i principa, a ne bilo kojeg pojedinca - istakao je Huremović.

Sastanku su prisustvovali i SBB-ov federalni zastupnik, hadžija Šemsudin Kavazović, prof. dr. Izet Žigić, kao i vijećnici i povjerenici iz općina i gradova u TK - saopćeno je iz Press centra SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.