SUD BIH

Nastavljeno suđenje u slučaju "Dženan Memić": Današnjem ročištu prisusustvovao i Abdulah Sidran

Danas su saslušani svjedoci Tužilaštva

Abdulah Sidran prisustvovao današnjem ročištu u slučaju "Dženan Memić". B. Cerić

Piše: B. C.

24.3.2022

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje u predmetu "Dženan Memić". 

Sudi se bivšoj djevojci tragično stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću radniku hotela "Kristal" sa kojeg su nadzorne kamere snimile događaj u Velikoj aleji na Ilidži. 

Danas su saslušani svjedoci Tužilaštva. Današnjem ročištu prisustvovao je i naš poznati pjesnik, pisac, scenarista Abdulah Sidran. Kako je akademik Sidran rekao na pres konferenciji koja se održala 15. februara povodom šeste godišnjice tragičnog stradanja Dženana Memića, ovo je neizmjerno važna bitka za živote naših potomaka. 

- Herojstvo porodice Memić i sve ovo u čemu sudjelujemo, ako bih ja u svojoj imaginaciji promatrao sa 50 godina udaljenosti iz ove 2022. godine da na ovo pogledamo iz 2072. godine tada bi bilo očigledno da se radi o epohalno važnom historijskom događaju za ove prostore i narode. Radi se o sudbini naših unuka, gdje i kako će živjeti moj praunuk. Ja ovo vidim kao neizmjerno važnu bitku za živote naših potomaka - rekao je tada Sidran. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.