DOM NARODA BIH

Žestoka svađa Miletića i Majkić: Kako vas nije stid?

Vaše kritike moraju imati racionanu podlogu, a vrlo često nemaju - kazala je Majkić Miletiću

Zlatko Miletić i Dušanka Majkić. Arhiv

Piše: D. H.

24.3.2022

Rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku bila je povod svađe Dušanke Majkić (SNSD) i nezavisnog delegata Zlatka Miletića

Majkić je dovela u pitanje hitnost postupka, naglašavajući da se plate i naknade na dnevnom redu nađu svaki put pred izbore, a da to nije realno jer BiH nema budžet, ni fiskalni okvir. Pale su i teške riječi i optužbe.

Zlatko Miletić je istakao da i pored toga što institucije nemaju budžet, činjenica je da postoje službenici sa najnižom stručnom spremom čija plata iznosi 460 maraka i da je deset puta manja od delegatskih plata.

- Sramotno je, kad možete bjesomučno trošiti pare građana, po 8 hiljada mjesečno na sebe, kako vas nije stid da imaju ljudi sa platom od 460 maraka?! Hitnost procedure je potrebna, a vi glasajte kako hoćete - rekao je Miletić.

Dušanka Majkić je Miletiću odgovorila kako su njegove tvrdnje neosnovane, jer novca u ovom trenutku nema onako kako stoji u prijedlogu.

- To što vi govorite, ne znam kako bih nazvala, najblaže neozbiljnost. Maglite oči onima koji ovaj novac očekuju, vi možete glasati kako hoćete, oni taj novac neće dobiti - odgovorila je Majkić.

Potom je oštro Miletiću kazala: 

-  U čije ime govorite? Ko stoji iza vas, pa govorite tako velike riječi? Vaše kritike moraju imati racionanu podlogu, a vrlo često nemaju - kazala je Majkić.

Miletić je povikao “Kako vas nije stid!” zbog čega ga je predsjedavajući Doma Dragan Čović upozorio.

- Gospođa često zloupotrebljava sjednice Doma naroda i vodi glavnu riječ. Ne ponaša se u skladu s kodeksom ponašanja. Ovo je najmanje treći put da nas vrijeđa, dobacuje s mjesta, smije se. Prošli put je to radila prema Bosiću i Bećiroviću. Kada je Bećirović spominajo Ukrajinu se smijala. Njoj je to smiješno. Imam dovoljno znanja da vam kažem da ste u ovim institucijama zaradili milion i 200 para - kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.