ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Komšić: Pozdravljam zaključke Evropskog vijeća i njegovu poruku o održavanju izbora

Evropsko vijeće je još jednom pozivajući se na Mišljenje Evropske komisije poručilo da BiH treba biti uređena kao i sve članice EU, istakao je Komšić

Željko Komšić. Agencije

E. Ć.

25.3.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da pozdravlja zaključke Evropskog vijeća i njegovu poruku o održavanju izbora u našoj zemlji.

- Pozdravljam zaključke Evropskog vijeća o potrebi provođenja reformi sukladno Mišljenju Evropske komisije. Evropsko vijeće je još jednom pozivajući se na Mišljenje Evropske komisije poručilo da BiH treba biti uređena kao i sve članice EU.  Neuspjeli napori zvaničnika Hrvatske o odgađanju izbora, također su važna i jasna poruka za bh institicije - poručio je Komšić.

Inače, Evropsko vijeće raspravljalo je produženoj političkoj krizi u BiH, gdje je ponovljena opredjeljenost za evropsku perspektivu naše zemlje i zapadnog Balkana. 

Zaključak Evropskog vijeća je da lideri u BiH trebaju pokazati jaku opredijeljenost za brzo finaliziranje ustavne i izborne reforme, koja je vitalna za stabilnost i punu funkcionalnost zemlje, kao i sve prioritetne reforme iz Mišljenja Evropske komisije koje je potrebno za dobijanje kandidatskog statusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.