PROZOR-RAMA

Požarna linija duža od 20 kilometara: Vatra je došla do kuća

Još u utorak zatražili pomoć Oružanih snaga BiH, od kojih dosad nisu dobili nikakve informacije

Aktivno 6-7 požara. Fena

Piše: Fena

26.3.2022

Na području općine Prozor-Rama aktivno je nekoliko požara, a neki od njih prijete i naseljenim mjestima, kazao je Feni šef Civilne zaštite Prozor-Rama Pero Kovačević.

On je upozorio da je požarna linija duga preko 20 kilometara.

- Imamo 6-7 aktivnih požara, a najkritičnije je kod sela Krančići. Vatra je došla skoro do kuća...Borba je od jučer - kazao je Kovačević, dodavši da vatrogasci i mještani zajedničkim snagama gase požar.

Podsjetio je kako su još u utorak zatražili pomoć Oružanih snaga BiH, od kojih dosad nisu dobili nikakve informacije.

Po njegovim riječima, požarna linija sveukupno ima više od 20 kilometara, a vatrogasci koji su na terenu već deset dana se bore s vatrenom stihijom.

- Vatrogasci se već deset dana ne vraćaju s terena, vatra prijeti naseljenim mjestima pa moraju dežurati čitavu noć – naveo je Kovačević.

Izrazio je bojazan da bi požari mogli izmaknuti kontroli jer su vatrogasci iznemogli zbog težine terena i veličine vatrene linije.

- Imamo 15-ak vatrogasaca, jednu cisternu za vodu i dva vozila s manjom količinom vode. Većina te vode se nosi u naprtnjačama radi nepristupačnosti terena, a vatrogasci su iznemogli – rekao je šef Civilne zaštite Prozor-Rama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.