ALTERNATIVNO RJEŠENJE

Uprkos zabrani ulaska u BiH: Kovićevo online predavanje će biti emitovano u 15 gradova BiH

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su 12. marta na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću

Kovićeva predavanja će se održati online. AGENCIJE

S. S. / Nula49

27.3.2022

Niz organizacija i pojedinaca širom RS i Brčko distrikta organizuje u ponedeljak, 28. marta onlajn predavanje profesora Miloša Kovića u salama, amfiteatrima, kulturnim centrima i drugim lokacijama u petnaest gradova od Banja Luke do Trebinja, prenosi nula49.

- Profesor Ković je u RS svoj na svome. I nikakav komad papira to ne može promijeniti. Hajde da to zajedno pokažemo - poručuju organizatori.

Najava Kovićevog predavanja u Brčkom. NULA49.COM

Podsjećamo, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su 12. marta na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću, potvrđeno je iz Granične službe BiH za Radio Slobodna Evropa (RSE).

U pisanom odgovoru navodi se kako je Granična policija BiH "postupala prema zakonu, te nakon što je predmetna osoba na graničnom prijelazu učitana, policijski službenik je postupio prema informaciji u sistemu, odnosno odbio ulazak predmetne osobe na osnovu čl. 19 st. 3 t. g Zakona o strancima BiH".

U Graničnoj policiji još navode kako je provjera bila rutinska u evidencijama koje vode druga nadležna tijela (sudovi, tužiteljstva, sigurnosne agencije, služba za poslove sa strancima i drugi), bez preciziranja o čijoj evidenciji se radi u ovom slučaju.

Miloš Ković je bio svjedok Ratka Mladića u Hagu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.