OGLASIO SE NA SVOM BLOGU

Vasković: Dodik je pribijen uza zid, ovo je tačka preloma ili tačka sloma

Milorada Dodika nikada ne treba potcijeniti, ali ni Milorad Dodik ne bi smio sebe mnogo precjenjivati, poručio je Vasković

Slobodan Vasković i Milorad Dodik. Avaz

E. Ć.

28.3.2022

Novinar Slobodan Vasković je na svom blogu poručio kako je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nastavio sa frontalnim napadom na tužioce iz Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Dodik se, 27.03., oglasio i rekao da, što se tiče tužilaca iz Prijedora i specijalnog tužilaštva Republike Srpske, najmanje što bi mogli danas da urade jeste da podnesu ostavke iz moralnih razloga, a policija bi mogla da pokrene istragu o eventualnoj sprezi tužilaca i ubica u ovom slučaju - podsjetio je Vasković i nastavlja:

- Dodik je nastavio sa frontalnim napadom na tužioce iz OJT Prijedor i iz, kako je rekao, Specijalnog tužilaštva RS (Posebno odjeljenje, kako se sada zove) koji, nakon svega što se desilo, imaju mnogo razloga da pokrenu istragu o eventualnoj sprezi pojedinih visokih policijskih funkcionera i ubica u slučaju likvidacije Radenka Bašića.Dodik se ne bi smio mnogo precjenjivati

Milorada Dodika nikada ne treba potcijeniti. Ali ni Milorad Dodik ne bi smio sebe mnogo precjenjivati. Prije nego nastavim, da konstatujem da osoba pribijena uza zid, bez mogućnosti manevra, može iz miša da se pretvori u jezivi užas. I spremna je na sve.

Dvije značajne osobe su, do ubistva Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja za krim poslove PU Prijedor, ali i nakon tog surovog akta, pribijene su uza zid: Milorad Dodik i Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General” Kavačkog klana u RS.

Tačka preloma

Uz Dodika je pritisnut i njegov sin Igor, ali on nije toliko bitan, jer je iver koji je pao predaleko od klade. Pritisnuti su i mnogi drugi pripadnici Kavačana iz političkih redova, ali njih sve možemo artikulisati kroz Dodika, koji je politički zaštitnik ganga.

Dodik je po svaku cijenu htio da spasi Narko "Generala", sprečavao je njegovo hapšenje već nekoliko mjeseci raznim sredstvima. Da se ne ponavljam, objavio sam, prethodnih sedmica, brojne Kostreševićeve veze sa Kavčanima i njegovo učešće i u pljački narkotika koji su pripadali Crnogorskom klanu.

Ubistvo Radenka Bašića, odnosno njegovo brzo rješavanje, kako se sada smatra, Dodik tretira kao tačku preloma koja ga ostavlja u igri i spašava dobar dio Kavčana - istakao je Vasković koji je na svom blogu iznio hronologiju događaja, te poručio:

O svima njima sam danas, ali i prethodnih mjeseci iznio niz dokaza ko su i šta su. U ovom tekstu nisam to htio činiti, kako bi svako ko čita mogao izvući sopstveni zaključak iz cijelog slučaja - njegovih sedam dana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.