BRDO KOD KRANJA

Zvizdić učestvuje na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja EU

Najavljena je rasprava i o ulozi najviših zakonodavnih institucija u državama članicama EU u rješavanju ukrajinske krize

Zvizdić: Učestvovat će na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja EU. Arhiv

A. Č.

28.3.2022

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić učestvovat će na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja Evropske unije, koja se danas i sutra održava u Sloveniji na Brdu kod Kranja.

Kako je najavljeno uoči Konferencije, predsjednici parlamenata država članica Evropske unije (EU) i država iz najbližeg susjedstva EU, koje učestvuju u procesu proširenja, raspravljat će u dvije sesije o ulozi parlamenata u vanrednim situacijama i okolnostima, kao i o ulozi parlamenata u ubrzavanju proširenja EU na region zapadnog Balkana.

Najavljena je rasprava i o ulozi najviših zakonodavnih institucija u državama članicama EU u rješavanju ukrajinske krize.

Tokom ove Konferencije, biće razmotrene i mogućnosti intenziviranja međuparlamentarne saradnje i razmjene dobrih praksi s ciljem očuvanja i jačanja demokratskih kapaciteta parlamenata u budućim vanrednim situacijama, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.