BRDO KOD KRANJA

Zvizdić učestvuje na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja EU

Najavljena je rasprava i o ulozi najviših zakonodavnih institucija u državama članicama EU u rješavanju ukrajinske krize

A. Č.

Zvizdić: Učestvovat će na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja EU

Foto: Arhiv


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić učestvovat će na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja Evropske unije, koja se danas i sutra održava u Sloveniji na Brdu kod Kranja.

Kako je najavljeno uoči Konferencije, predsjednici parlamenata država članica Evropske unije (EU) i država iz najbližeg susjedstva EU, koje učestvuju u procesu proširenja, raspravljat će u dvije sesije o ulozi parlamenata u vanrednim situacijama i okolnostima, kao i o ulozi parlamenata u ubrzavanju proširenja EU na region zapadnog Balkana.

Najavljena je rasprava i o ulozi najviših zakonodavnih institucija u državama članicama EU u rješavanju ukrajinske krize.

Tokom ove Konferencije, biće razmotrene i mogućnosti intenziviranja međuparlamentarne saradnje i razmjene dobrih praksi s ciljem očuvanja i jačanja demokratskih kapaciteta parlamenata u budućim vanrednim situacijama, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

NA VRH

Podijeli članak na