BIVŠI NAČELNIK SREBRENICE

Duraković: Ono što je uradio Grujičić je zastrašujuće, majke i ubica njihovih sinova zajedno sjede u prostoriji

Ja sam sjedio do tog čovjeka, nisam ga prepoznao, mi smo jedva otkrili da smo prisustvovali svečanosti sa ratnim zločincem, dodao je Duraković

Ćamil Duraković. Screenshot / N1

E. Ć. / N1

29.3.2022

Inicijativa Moja adresa Srebrenica održala je vanrednu pres konferenciju povodom prisustva člana zločinačke organizacije Saše Cvjetana, pripadnika zloglasne jedinice Škorpioni, obilježavanju dana općine.

- Uložili smo mnogo napora da nađemo kompromis. Grujičić je poznat je po tome da ovdje dovodi ratne zločince. Znate da je ovdje boravio Milan Jolović komandant Vukova sa Drine, bio je u zvaničnoj posjeti Grujičiću, potpomognuti monasima i pravoslavnim sveštenicima, a znamo da je Luka Babić monah veliki prijatelj sa tim strukturama.

 Ja sam boravio na toj skupštini jer smatramo da je taj dan jako važan. Ono što je uradio načelnik je zastrašujuće. Malo je falilo da napustimo sjednicu, program je srboiziran. Ova općina nije srpska, nego i srpska i bošnjačka. Nakon što je jučer objavljena informacija i Srbi su se zgrozili. Takav načelnik bi morao biti smijenjen. 

Dovesti ratnog zločinca na Dan općine u mjesto gdje se dogodio genocid je zastrašujuće. Ja ne znam šta je sljedeće. Ja sam sjedio do tog čovjeka, nisam ga prepoznao, mi smo jedva otkrili da smo prisustvovali svečanosti sa ratnim zločincem - rekao je Duraković, bivši načelnik Općine Srebrenica.


Duraković je dodao da se danas šalje jasna poruka da Grujičić nije načelnik dostojan Srebrenice.

- Pozivam OHR da smijeni takvog načelnika. Majke i ubica njihovih sinova zajedno sjede u prostoriji. On je bio VIP gost, sjedio u prvom redu, to nije slučajno. Mnogo je napora uloženo da iz krsne slave mijenjamo Dan općine u sadašnji koji je prijeratni. Mladen Grujičić je izbacio Bošnjake iz vlasti - dodao je on.


Sadik Ahmetović. Screenshot / N1

Sadik Ahmetović je pozvao na izmjenu izbornog procesa u Srebrenici.

- Hoće li sljedeći put u Srebrenicu doći cijela jedinica Škorpiona? Hoćemo da oni koji su nam obećavali pomognu da u Srebrenicu dođe minimum pravde. Pozivam međunarodne predstavnike i domaće političare da u okvirima izbornog zakona Srebrenica bude na stolu. 

Ovdje odluke moraju donositi Srbi i Bošnjaci, svaka prevlast može dovesti do problema. Pozivam međunarodno zajednicu da konačno uspostavimo mir u Srebrenici kroz te promjene - rekao je Ahmetović, prenosi N1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.