GRANIČNA POLICIJA BIH

Galić i Ansvort razgovarali o sigurnosnoj situaciji i važnosti nastavka suradnje

Na sastanku su razgovarali o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i aktivnostima Granične policije BiH u borbi protiv nezakonitih migracija, trgovine ljudima, oružjem

Sa održanog sastanka. PRESS SLUŽBA

A. O.

29.3.2022

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić primio je u posjet međunarodnog časnika za vezu Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije Džima Ansvorta (Jima Unswortha), 29. marta 2022. godine u Glavnom uredu GPBiH.

Na sastanku su razgovarali o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i aktivnostima Granične policije BiH u borbi protiv nezakonitih migracija, trgovine ljudima, oružjem, kao i drugim oblicima prekograničnog kriminala. Galić je zahvalio ambasadi Velike Britanije na dugogodišnjoj podršci, posebno u vidu obuka i materijalno-tehničkih sredstava te naglasio važnost nastavka i unaprjeđenja saradnje.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović, načelnik Središnjeg istražnog ureda Adnan Kosovac i šef Odsjeka za prikrivene operacije Muamer Fazlagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.