USPJEŠNA SARADNJA

Helikopterom transportiran pacijent iz Trebinja u UKC RS u Banjoj Luci

Pacijent ima zdravstvene komplikacije i radi daljeg liječenja i pružanja višeg nivoa zdravstvene njege prebačen je u Banja Luku

Pacijent helikopterom prebačen iz Trebinja u Banja Luku. Arhiv

A. Č. / Srna

29.3.2022

Helikopterski servis RS danas je iz Trebinja u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjoj Luci transportirao pacijenta koji ima zdravstvene komplikacije, radi daljeg liječenja i pružanja višeg nivoa zdravstvene njege, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

- U organizaciji ovog transporta bio je uključen medicinski kadar iz UKC-a i Bolnice Trebinje uz poštovanje neophodnih procedura. Uz pomoć vazduhoplovno-tehničkog osoblja Helikopterskog servisa uspješno je realiziran ovaj vazdušno-medicinski transport - rekao je Kusturić.

On je istakao da je ohrabrujuća činjenica da Helikopterski servis uspješno nastavlja sa transportom, što znači unapređenje nivoa medicinske zaštite.

- Uspješan rad nastavljamo uz profesionalnu pomoć svih ustanova i organizacija koje su uključene u organizaciju vazdušno-medicinskog transporta - rekao je Kusturić.

On je naglasio da je Helikopterski servis uvijek na raspolaganju građanima Bosne i Hercegovine, prenosi Srna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.