ZAVADI, PA VLADAJ

Munira Subašić za "Avaz" o Škorpionu u Srebrenici: Zločinac se uvijek vraća na mjesto zločina, to je poniženje

Nije mi logično da dođe jedan zločinac preko Drine koji je ubijao našu djecu i da Bošnjo sjedne pored njega i ne zapita se ko je on, iskreno je kazala Subašić

Munira Subašić. Anadolija

Piše: N. Aj.

29.3.2022

Saša Cvjetan, pripadnik zloglasne jedinice Škorpioni, osuđivan za ratne zločine, prisustvovao je obilježavanju Dana općine Srebrenica 11. marta u Domu kulture.

Njegovo prisustvo je izazvalo ogorčenost kod Bošnjaka, dok načelnik Srebrenice Mladen Grujičić govori da ga on nije pozvao.


Što si više nacionalista, više imaš glasova

Predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić za portal "Avaza" je rekla da je ništa ne iznenađuje.

- Zločinac se uvijek vraća na mjesto zločina. To je uvijek tako bilo. Međutim, ovaj načelnik koji navodno predstavlja Srbe, Bošnjake i sve ljude u Srebrenici... Znam da je on fašista. Znam da je on dobio to mjesto zato što je mrzac muslimana. A da to nije tako ne bi bio načelnik, ne bi dobio glasove Srba. Kod nas u Bosni važi ono što više zavadiš i što si više nacionalista, više imaš glasova. Imamo torove, nemamo građane.

U Srebrenici Bošnjaci su građani drugog reda. Na svaki način se proganjaju Bošnjaci samo da bi napustili i da bi bilo etnički čisto - rekla je Subašić.

Dodala je da joj je teško povjerovati da Bošnjaci nisu prepoznali Cvjetana,

- Ne mogu vjerovati da ne prate dovoljno presude. Zna se da je on bio osuđen na 20 godina, ali ne mogu da vjerujem. Ja bih pitala ko je ovaj čovjek. U Sarajevu se zna ko je ko, a da se ne zna u Srebrenici. To mi nije logično. Da dođe jedan zločinac preko Drine koji je ubijao našu djecu i da Bošnjo sjedne pored njega i ne zapita se ko je on - iskreno je kazala Subašić.


Poruka za majke Srebrenice da se nešto sprema

Dodala je:

- To je za majke Srebrenice poniženje, podvala, ono što ljudi rade samo da bi ili omrznuli te naše kuće i avlije, da bi protjerali i istjerali. To je poruka za majke Srebrenice da se nešto sprema, da oni ponovo očekuju da imaju priliku da učine i završe ono što nisu, da dovrše svoj projekt da naprave veliku Srbiju. Majke umiru, preselile su na bolji, pravedniji svijet. I mi ćemo još malo, omladina ode, političari se bave sobom. Zavadi, pa vladaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.