NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zločinac se vratio na mjesto zločina

Član Predsjedništva BiH ponovo morao u Tužilaštvo

Avaz.ba

30.3.2022

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u BiH, čitajte: Zločinac se vratio na mjesto zločina.

Saša Cvjetan, bivši pripadnik zloglasne jedinice „Škorpioni“, koja je strijeljala nenaoružane Srebreničane u Trnovu dok su im ruke bile vezane na leđima, 11. marta prisustvovao je obilježavanju Dana općine Srebrenica.

ISTRAGE Član Predsjedništva BiH ponovo morao u Tužilaštvo: Kako se pravdao osumnjičeni Dodik. On je kao osumnjičeni jučer ispitan zbog afere “Pavlović banka” i sporne kupovine vile na Dedinju.

NASTAVAK SJEDNICE Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH: Usvojen Zakon o materijalnoj podršci porodicama s djecom. Za ovaj zakon glasalo je 68 zastupnika, četiri su bila suzdržana, dok niko nije glasao protiv.

Komentar dana pisala je Ema Maslo: Nova bol žrtvama.

SKANDAL Samovolja Mate Jozića i privatni talovi došli na naplatu: Penzioneri vode zatvore, istražitelji češljaju dokumentaciju!

Ličnost dana je Džanan Musa: Koš za pobjedu i MVP nagrada.

Na stranama Globusa čitajte Roman Abramovič dobio jasnu poruku: Čokoladica koja ga je mogla koštati života. Hristo Grozev, novinar „Bellingcata“ i istražitelj koji je otkrio da je otrovan ruski oligarh Roman Abramovič, za „The Times“ je rekao da je napad bio upozorenje Abramoviču i drugima da i ne pomišljaju na izdaju Kremlja.

Održani pregovori u Turskoj: Ukrajina pristaje na neutralni status.

TRŽIŠTE AUTOMOBILA Hoće li rat u Ukrajini imati utjecaja: Čeka li nas rast cijena „polovnjaka“.

KRIZA Ombudsman za zaštitu potrošača Saša Marić: Mnogi trgovci love u mutnom.

JAJCE Škotska visinska goveda atrakcija su na jedinstvenoj farmi u Kamenicama: Ranisović se vratio iz Austrije da uz gaja neobične životinje.

ZDRAVSTVO Traži se reakcija odgovornih u Zavodu zdravstvenog osiguranja i Vladi KS: Maćehinski odnos zatvara ambulante porodične medicine.

SARAJEVO Policija pronašla vozača koji je divljao Obalom Kulina bana: Oduzet Opel kojim je jurio 140 kilometara na sat. Policija je pronašla 21-godišnjeg K. M. koji se na društvenoj mreži Instagram pohvalio snimkom svoje divljačke vožnje ulicom Obala Kulina bana u Sarajevu.

Producenti Nove TV ne dozvoljavaju iznošenje informacija u javnost: „Burek sa sirom“ se u velikoj tajnosti snima u Hrasnici. Naš izvor ističe da se radi o kvalitetnom tekstu te naglašava: „Serija će biti haos.“

BOKS Saudijska Arabija poprište revanša Usika i Džošue: Spektakl u pustinji.

AUTOGOL Hoće li agresija na Ukrajinu promijeniti fudbalsku kartu svijeta: Rusi razmatraju napuštanje UEFA-e.

Čitaocima poklanjamo prilog "Porodica i zdravlje".

Današnje štampano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.