LIDER NIP-A

Konaković poručio Novaliću: Vidim da mi se nagovorio kad sam napustio salu

U pauzi je premijer trčkarao oko delegata, glasno nudio projekte, lupao cifre i "lobirao" delegate da podrže ovaj cirkus od budžeta kojim su zadovoljni samo HDZ i SNSD očigledno, istakao je

H. J. I.

1.4.2022

Elmedin Konaković i Fadil Novalić. Avaz

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon kritika premijera Federacije BiH Fadila Novalića na račun lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Nakon Novalićevih kritika, ponovo se oglasio Konaković na svom zvaničnom Facebook profilu.

- Budžet je usvojen u Domu naroda PFBiH. 31 glas za. 30 je potrebna većina. 2 ključna glasa premijeru Fadilu Novalić stigla su od SNSD-a, strateškog partnera SDA, dugogodišnjeg. 15 ruku je iz HDZ-a.

Dakle više od pola onih koji su glasali za budžet su delegati HDZ/SNSD. Iz kluba Bošnjaka samo je 5 od 17 delegata diglo ruku za budžet (ni svi iz SDA nisu glasali). 1 iz kluba Ostalih, kolegica iz DF-a.

U pauzi je premijer trčkarao oko delegata, glasno nudio projekte, lupao cifre i "lobirao" delegate da podrže ovaj cirkus od budžeta kojim su zadovoljni samo HDZ i SNSD očigledno. Posebno je bio agresivan u "lobiranju" prema kolegama iz NES-a i PDA koji su ostali principijelni i nisu prihvatili ponude premijera.

Niti na jedno pitanje nije odgovorio dok je rasprava trajala, oborene glave sjedio u prvom redu. Vidim da mi se nagovorio kad sam napustio salu.

Vlada Federacije je u kampanji, parama građana plaća promociju tako da se na malom broju istinski neovisnih portala mogu pročitati kritike i diskusije delegata. Argumentovane, smislene i suštinski važne kritike.

Doći ćemo naravno i do informacije koliko novca građana i kome daje Vlada FBiH za svoju promociju. Opozicija je naravno glasala za usvajanje dnevnog reda, svi smo bili za. Samo destruktivna opozicija ogrezla u svojoj nemoći ruši dnevni red - napisao je Konaković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.