UOČI IZBORA U SRBIJI

Dodik pisao Vučiću: Dragi Aleksandre, zadovoljstvo mi je da ti se danas obratim

Ljubav naroda Republike Srpske prema Srbiji nije nikad bila upitna, ali danas na Srbiju možemo biti i ponosni, napisao je Dodik

H. J. I.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Foto: Agencije


Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Srbije i predsjedniku SNS-a Aleksandru Vučiću.

Pismo prenosimo u cijelosti.

- Poštovani predsjedniče, dragi Aleksandre,

Zadovoljstvo mi je da ti se danas obratim i zahvalim kao predsjedniku koji je učinio Srbiju stabilnom, ekonomski moćnom, međunarodno cijenjenom, infrastrukturno razvijenijom i u kojoj se iz dana u dan živi bolje. Srbija prije deset godina nije bila ni blizu takva. U svemu tome je nesumnjiva i ključna tvoja uloga.

Kontinuitet političke vlasti i stabilnosti

Uz dužno poštovanje prema svima koji učestvuju na predstojećim izborima u Srbiji, smatram da je od najvećeg značaja očuvati kontinuitet političke vlasti i političke stabilnosti, ali i nastaviti sa ubrzanim ekonomskim razvojem.

Siguran sam da je to posebno značajno i usljed ovih teških i turbulentnih događanja na svjetskoj političkoj sceni kada je Srbija, kao i Republika Srpska, izložena brojnim pritiscima. To je i te kako bitno i za Republiku Srpsku, ali i za sve Srbe u našem regionu.

Ljubav naroda Republike Srpske prema Srbiji nije nikad bila upitna, ali danas na Srbiju možemo biti i ponosni.

Kada je riječ o saradnji Srbije i Republike Srpske, jasno je da je ta saradnja uvijek postojala, ali da je tek tvojim dolaskom na vlast i tvojim odnosom prema RS-u, nizom zajedničkih projekata realizovanih u RS-u i konkretizovana kao nikada do sada.

RS-u je veoma važna podrška koju joj pruža Srbija i koju si ti na najbolji način pokazao. Ta podrška je naš najveći oslonac. Također, od velikog značaja je i to što ljudi u RS-u osjećaju sigurnost i stabilnost uz sigurnu i stabilnu Srbiju.

Jedan narod u dvije zemlje

Republiku Srpsku i Srbiju vežu čvrste bratske veze, saradnja, ali i konkretni projekti, čija se realizacija prati u kontinuitetu.

Potpuno sam uvjeren da će sa tobom na čelu Srbije i u narednim godinama ta saradnja biti još jača i bolja s obzirom da su pred nama veliki zajednički projekti poput izgradnje auto-puta Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, zatim izgradnja aerodroma u Trebinju, Hidroelektrana "Buk Bijela" na rijeci Drini. Znam i da ovo neće biti jedini zajednički projekti i da se neće na ovome stati. Radit ćemo zajedno još mnogo godina i pokazati da je svako povezivanje, bilo ono infrastrukturno, energetsko, saobraćajno ili kulturno od velikog značaja za dalji razvoj i saradnju jednog naroda u dvije države.

Imao sam priliku da te upoznam i da vidim da je tvoja posvećenost i ljubav za Srbiju i njen razvoj ogromna. Zato je moja podrška tebi za izbore koji će biti održani u nedjelju potpuno neupitna, a uvjeren sam da isto tako misle i građani Srbije.

Tvoj prijatelj, Milorad Dodik - napisao je član Predsjedništva BiH.

Jučer je svoju otvorenu podršku Vučiću prije izbora izrazio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

NA VRH

Podijeli članak na