NA PODRUČJU BRATUNCA

Granična policija PBiH zaplijenila veću količinu tekstilne robe, novac, oružje i drugo

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se bh. državljani, S.S. (1988.) i S.J. (1973.), koji su i lišeni slobode

Kombi u kojem se krijumčarila roba. GPBiH

S. S.

1.4.2022

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 31. marta 2022. godine, na području Bratunca, spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe i njenu daljnju distribuciju na tržište BiH. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se bh. državljani, S.S. (1988.) i S.J. (1973.), koji su i lišeni slobode.

Krijumčarena tekstilna roba, za koju nisu posjedovali dokumentaciju o porijeklu, otkrivena je prilikom granične kontrole kombija, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao spomenuti S.S.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi dežurnog sudije za prethodni postupak Suda BiH izvršen je pretres vozila i objekata koje koristi S.S., a tom prilikom nađeni su i slijedeći predmeti: novac, municija, vojno naoružanje i oprema, duhan, zlato, preparati za potenciju „Kamagra“ te nevažeće registarske oznake za vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje“, protiv osumnjičenih osoba Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


Zaplijenjeni predmeti. GPBiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.