RAMAZANSKA PORUKA

Džaferović: Dani pred nama prilika da kroz dobra djela ojačamo međusobnu povezanost

Ramazan je za muslimane poseban mjesec u kome tjelesnim odricanjima i ibadetom jačamo i obnavljamo duhovnu snagu, solidarnost i zajedništvo kroz učvršćivanje obiteljskih i komšijskih veza

Džaferović: Molitvama i dovama budimo uz sve ljude širom svijeta. Arhiv

A. Č. / Fena

1.4.2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku u povodu nastupajućeg mjeseca ramazana.

- Ramazan je za muslimane poseban mjesec u kome tjelesnim odricanjima i ibadetom jačamo i obnavljamo duhovnu snagu, solidarnost i zajedništvo kroz učvršćivanje obiteljskih i komšijskih veza.

Dani pred nama su prilika da kroz post i dobra djela, pomažući onima koji su najugroženiji, ojačamo međusobnu povezanost i svijest o važnosti zajedničkog djelovanja i napretka.

Molitvama i dovama budimo uz sve ljude širom svijeta koji trpe nasilje i nepravdu, koji prisilno napuštaju svoje domove i strahuju za život.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i dijaspori želim dobro zdravlje i lak post - kaže se u ramazanskoj čestitki predsjedavajućeg Džaferovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.