OŠTRA REAKCIJA

Vlada FBiH zaprijetila: Hoće li Konaković svoje tvrdnje morati dokazivati na sudu

Reakcija Vlade FBiH dolazi nakon što je zastupnik u Domu naroda FBiH Elmedin Konaković, bez konkretnih dokaza, utvrdio kako premijer FBiH Fadil Novalić nudi novac u zamjenu za podršku budžetu

Novalić i Konaković. Avaz

A. Č.

1.4.2022

Neistinite su tvrdnje koje su neke političke stranke iznijele danas u javnost u vezi sa postupcima premijera Federacije BiH Fadila Novalića prilikom usvajanja historijski rekordnog Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu, navodi se u saopćenju za javnost Vlade FBiH.

- Javnost treba znati da to nije Budžet Fadila Novalića, nego Budžet Federacije Bosne i Hercegovine, koji je na sjednici Vlade Federacije BiH jednoglasno usvojen i kao takav upućen u parlamentarnu proceduru. Podsjećamo da Vladu Federacije BiH čine ministri iz reda SDA, HDZ, SBB i NiP. Odgovornost premijera i Vlade Federacije BiH završila je premijerovim izlaganjem Budžeta poslanicima Predstavničkog doma i delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a na kojima je bila odluka da li će, kada i u kojem obliku usvojiti Budžet - navodi se.

Također podsjećaju da je Ustav Federacije BiH jasno propisao da predsjednik Federacije BiH raspušta oba doma Parlamenta FBiH kada oni ne uspiju donijeti budžet prije početka budžetske godine, a to je danas. 

- Ovu priliku koristimo da se u ime penzionera, boračke populacije, vojnih i civilnih invalida i svih drugih korisnika Budžeta Federacije BiH, zahvalimo onima koji su odgovorno obavili svoju dužnost poslanika i delegata i glasali za Budžet Federacije BiH. Politikama kojima je očigledno bio cilj stvaranje haosa i bezvlašća sa nesagledivim posljedicama, ne preostaje ništa drugo, nego da i dalje šire neistine kojima nastoje zbuniti i obmanuti javnost. Za sve javno iznesene teške optužbe temeljene na neistini, odgovornost će biti zatražena pravnim putem - kažu iz Vlade FBiH.

Podsjećamo, ova reakcija Vlade FBiH dolazi nakon što je zastupnik u Domu naroda FBiH Elmedin Konaković, bez konkretnih dokaza, utvrdio kako premijer FBiH Fadil Novalić nudi novac u zamjenu za podršku budžetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.