POČEO PADATI JUTROS

Snijeg obijelio Kupres i iznenadio mještane

Na sjeverozapadu Bosne i na planinama je zabilježen snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Piše: E. T.

2.4.2022

Snijeg obijelio Kupres - Avaz
Kiša koja je padala tokom noći "okrenula" na snijeg - Avaz
Iako je nastupilo proljeće, jutros na Kupresu snijeg - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Bosni i Hercegovini je danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na sjeverozapadu Bosne i na planinama je zabilježen snijeg. U ostatku zemlje kiša ili lokalni pljuskovi, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Snijeg je obijelio Kupres. Kao da je januar, a ne početak aprila. Snijeg je počeo padati jutros u 9 sati, ali ne pada u velikim količinama.

Srećom, nije palo mnogo snijega i putevi su prohodni, tako da vozači neće imati mnogo problema. Svejedno, upozoravaju se na opreznu vožnju zbog skliskog kolovoza.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica -6; Bihać 3; Gradačac, Prijedor 4; Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most 5; Sokolac 6; Doboj, Livno 7; Sarajevo 8; Grude, Mostar, Trebinje, Zenica 10; Bugojno 11; Neum 12; Srebrenica 13;

Sutra se u našoj zemlje očekuje pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje prema kraju dana i tokom noći. U Hercegovini kiša veći dio dana. U Bosni lokalno slabe padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u u nižim dijelovima grada lokalno slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 4 °C.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.