ISTRAGA

Zašto je "iznerviran" Osmanov megafon i da li je Vasković glavni uzrok?

Avdić izmišlja izdajnike SDA da se ne piše o otkrićima koja pokazuju narko-veze vrha obavještajno-sigurnosnih struktura sa mafijom

Piše: E. T.

2.4.2022

Mehmedagić, Avdić i Vasković: Aplikacija SKY otkrila hiljade kriminalaca i njihove nalogodavce. Avaz

Odavno je poznato da je niskotiražni portal Avde Avdića postao egzekutor radikalno-obavještajne strukture za udaranje svih meta SDA i Bakira Izetbegovića.

Po nalogu Osmana Mehmedagića Osmice, Avdić je vodio višemjesečnu sramnu kampanju protiv Kristijana Šmita (Christian Schmidt), pokušavajući da zaustavi njegov izbor za novog visokog predstavnika u BiH.

Beskrupulozni Avdić se čak nije ni izvinio

Bez imalo argumenata, Šmita su Izetbegovićevi megafoni pokušavali diskreditirati kao navodnog "ruskog igrača".

Međutim, kada je Rusija brutalno udarila na Šmita, beskrupulozni Avdić se čak nije ni izvinio!?

Nastavak tjeranja stranih diplomata od Bošnjaka, osjetili su potom i Johan Satler (Sattler), Angelina Ajhorst (Eichorst), Metju Palmer (Matthew), čak i Gabriel Eskobar (Escobar).

O udarima na domaće političare koji su se usudili da ne misle Bakirovom glavom, da se i ne govori.

Konaković je proglašen izdajnikom, a Fahrudin Radončić je postao meta jer želi da se harmoniziraju bošnjačko-hrvatski odnosi i što ima hrabrosti da, bez uvreda, postavi političko pitanje šta je građanima BiH donijelo 12 godina Komšićevog mandata u Predsjedništvu BiH.

Također, Avdić nema odgovor ni na nekoliko logičnih pitanja.

Nije Fahrudin Radončić protračio cijeli mandat na pregovore s HDZ-om već Bakir Izetbegović. Nisu Radončić i Konaković sa HDZ-om u jeku priče o izmjenama Izbornog zakon vršili imenovanja i postavljanja kadrova SDA, već HDZ (Sebija Izetbegović, direktori javnih preduzeća i sl.).

Nisu Radončić i Konaković ostavili na poziciji Osmana Mehmedagića već Tegeltija, Bevanda i Turković (koalicija SDA, SNSD i HDZ + DF).

Nisu Radončić i Konaković dali kontrolu HDZ-u nad oba doma naroda u PSBiH već SDA.

I nisu Radončić i Konaković uveli BiH i Federaciju u ovu krizu već Bakirovo laganje i međusobno varanje na relaciji HDZ, SNSD i DF.

Nikome više od SDA ne odgovara trenutno stanje i da se izborni rezultati ne implementiraju jer SDA zna da gubi (samo oni imaju korist da Vijeće ministara ostane u tehničkom mandatu kao i Vlada FBiH).


Kontakti direktora OSA-e i Mektića s narko-bosovima

Naravno, Avdiću i SB ovo nije bitno. Njima je najbitnije da se neki relevantan medij ozbiljno ne posveti aplikaciji SKY, u kojoj je uhvaćeno na hiljade narko- kriminalaca i narko-bosova iz regiona.

Uhvaćen je - kako Vasković otkriva - i Bakirov najbliži čovjek Osman Mehmedagić i šef kabineta Dragana Mektića.

Detalji kojima raspolažu evropske policije i američka DEA su užasno teški po glavne zaštitnike narko-mafije u Bosni i Hercegovini.

Sada se otkrivaju kontakti direktora OSA-e i Mektića sa nekim bosovima koji su godinama prljavo podvaljivani Radončiću od propagandno-tužilačke mašine SDA.

Kao i u ovom najnovijem slučaju, o kojem će se tek pisati, a naročito ako tužitelji "vatrogasci" počnu odgovorno raditi svoj posao, neće trebati dugo da se vidi ko je radio za BiH, a ko protiv.

I, ko su zaista pravi izdajnici i razbijači BiH da bi je odmakli od američko-briselskog utjecaja ka rusko-turskoj dominaciji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.