DELEGAT SDP-A

Žuljević odgovorio Vladi: Ne može Parlament FBiH raspustiti onaj ko nije imenovan od ovog saziva Parlamenta

Vlada FBiH kojoj se ne usvoji izvještaj o izvršenju budžeta u svim pravno uređenim društvima mora završiti na sudu, rekao je

Aner Žuljević. AGENCIJE

S. S.

2.4.2022

Nakon usvajanja Budžeta Federacije za 2022. godinu i optužbi od strane opozicionih delegata u Domu naroda FBiH da je premijer Fadil Novalić kupovao podršku delegata za glasanje za Budžet FBiH, jučer se oglasila Vlada FBiH, a iz koje su poručili da se nije usvojio taj dokument da bi Parlament FBiH bio raspušten, te su najavili pravne sankcije za one koji su javno iznosili neistine.

Tim povodom se na Facebooku oglasio delegat u Domu naroda FBiH Aner Žuljević (SDP).

- Vlada FBiH koja je ukrala mandat je mašina za laži i prevare! Ne može Parlament FBiH raspustiti onaj ko nije imenovan od ovog saziva Parlamenta FBiH - poručio je Žuljević.

U ovom Facebook statusu je naveo i da ne postoji više slučaj niti u jednoj zemlji svijeta da neko ko je optuženičkoj klupi zbog korupcije može predlagati budžete u iznosu od pet milijardi javnog novca, čime je aludirao na premijera Fadila Novalića i ministricu finansija Jelku Miličević.

- Vlada FBiH kojoj nije usvojen izvještaj o radu i program rada ni u jednoj zemlji ne može ostati Vlada. Vlada FBiH kojoj se ne usvoji izvještaj o izvršenju budžeta u svim pravno uređenim društvima mora završiti na sudu - navodi Žuljević.

Facebook status Anera Žuljevića. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.