KAD JE FOTELJA NAJVAŽNIJA

Kako je bivši reis Mustafa ef. Cerić molio Komšića da se ne kandidira: Dosta nam je Vaše prazne priče i Vašeg pustog moralisanja

Kako je bivši reisu-l-ulema, ef. Cerić molio Komšića 2018. godine da se ne kandidira

Piše: E. T.

4.4.2022

Bošnjaci jedno, Komšić drugo: Silajdžić, Kavazović. Izetbegović, Radončić, Cerić i Konaković, svi u različitim vremenima javno rekli da Bošnjaci ne trebaju birati hrvatske predstavnike. Avaz

Bivši reisu-l-ulema, Mustafa ef. Cerić 2018. javno se obratio Željku Komšiću.

- Pošto Željko Komšić voli iskrenost (vidi TV Face to Face od 2. marta 2018.), pa time i one koji su iskreni da mu kažu šta misle o njegovom političkom djelovanju, usudio sam se biti iskren, usudio sam se da mu kažem šta mislim o njegovoj najavljenoj novoj (trećoj) kandidaturi 2018. godine za člana Predsjedništva države Bosne i Hercegovine.


Faksimil poruke bivšeg reisa Ceirća Željku Komšiću (I). Screenshot

Nemojte se opet kandidirati

Pošteno, zar ne? I od njega i od mene! Bez ljutnje. (“No hard feeling”). Dakle, moja iskrena molba Željku Komšiću glasi:

- Molim Vas, Željko Komšiću, nemojte se opet kandidirati. Nemojte nas i ovu napaćenu bosansku državu više opterećivati hrvatskim pitanjem. Dosta nam je Vaše prazne priče i Vašeg pustog moralisanja. Nemojte nas Vi, molim Vas, spašavati od hrvatskog trećeg entiteta. Ako to niste bili u stanju uraditi u dva puna mandata u Predsjedništvu države Bosne i Hercegovine, kako mislite da ćete to ovoga puta uraditi. 


Faksimil poruke bivšeg reisa Ceirća Željku Komšiću (II). Screenshot

Nećete, ne samo što to ne možete već zato što to nije bio niti je sada niti će biti Vaš glavni politički prioritet - poručio je ef. Cerić.

Javna tajna

Komšić je u javnosti, inače, poznat kao neko ko za 12 godina mandata nije ništa korisno uradio za BiH. U svijetu i ozbiljnoj diplomatiji svi ga ignoriraju, obična ubleha ili političar - petarda. javna je tajna da su Komšić i DF prodali mjesto direktora Elektroprivrede BiH čuvenom Hodži iz Živinica i njegovom lobiju. A javni mu advokat Zlatan Begić dovodi se u vezu s višemilionskim štetama u privatizacijama u TK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.