VLADA FBIH

Novalić u posjeti Tuzlanskom kantonu: Sa 2 miliona KM podržati projekte razvoja aerodroma

Govora je bilo i o regionalnim cestama, pitanjima povratnika, kretanjima Budžeta Tuzlanskog kantona s obzirom na potporu Vlade Federacije BiH u ovoj i narednoj godini

A. B. /Fena

4.4.2022

Sa današnje posjete - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Federalni premijer Fadil Novalić sa saradnicima boravio je u posjeti Vladi Tuzlaskog kantona, gdje je razgovarao o kapitalnim projektima i putnoj deblokadi najmnogoljudnijeg kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

- Zajednički smo izrazili volju da u okviru mogućnosti maksimalne napore uložimo kako bismo određene aktivnosti i ciljeve realizovali što prije. Pored navedenog, ukazali smo na potrebu rješavanja pitanja trenutne problematike kada je riječ o Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla i potrebe da potpišemo zajednički sporazum koji će regulisati međusobne odnose, a onda da se krene putem imenovanja upravnog odbora koji će biti u skladu sa zakonskim rješenjima - izjavio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

On je kazao da je premijer Novalić obećao pomoć u realizaciji projekata Međunarodnog aerodroma Tuzla koji se tiču kapitalnih ulaganja.

- Ovo mi zovemo tehničkim sastankom Vlade TK i Skupštine TK s Vladom FBiH vezano za direktnu konzumaciju sredstava tamo gdje se može sastaviti Vlada TK i Vlada FBiH. Zato je bilo govora o zdravstvu jer kroz novi zakon o konsolidaciji zdravstva imamo taj odnos u Bolnici Gračanica i UKC Tuzla. Bilo je govora o MAT-u, mi ćemo nastaviti finansirati to sa dva miliona, to su naše mogućnosti - rekao je premijer Novalić.

Kako je naveo, prioritet federalnog djelovanja trenutno je magistralna cesta od Živinica do aerodroma kako bi aerodrom postavili u što bolju poziciju, a naravno tu je i rješavanje pitanja modernog parkinga.

Govora je bilo i o regionalnim cestama, pitanjima povratnika, kretanjima Budžeta Tuzlanskog kantona s obzirom na potporu Vlade Federacije BiH u ovoj i narednoj godini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.