SA SINDIKATOM RADNIKA

Džaferović: Istaknuta nezamjenjiva uloga BHRT-a u sistemu informisanja

Džaferović je naglasio da će se nastaviti zalagati za sistemska rješenja i dosljedno poštovanje Zakona o javnom RTV sistemu BiH, saopćeno je

E. Ć.

Džaferović na sastanku sa predstavnicima Samostalnog sindikata BHRT-a

Foto: Predsjedništvo BiH


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predstavnike Samostalnog sindikata radnika BHRT-a.

- Predstavnici Samostalnog sindikata BHRT-a upoznali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH s urgentnim zahtjevima koji se odnose na deblokadu računa Javnog servisa i omogućavanje nesmetanog rada i pristupa transakcijama, koji uključuje i plate zaposlenika BHRT. Također, razgovarano je o širem kontekstu problema na BHRT-u.

Uz punu podršku zahtjevima Samostalnog sindikata BHRT-a, predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović istaknuo je nezamjenjivu ulogu BHRT-a u ukupnom sistemu informisanja i s tim u vezi potrebu nalaženja rješenja.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović naglasio je da će se nastaviti zalagati za sistemska rješenja i dosljedno poštovanje Zakona o javnom RTV sistemu BiH - navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

  • Džaferović na sastanku sa predstavnicima Samostalnog sindikata BHRT-a

    Džaferović na sastanku sa predstavnicima Samostalnog sindikata BHRT-a

    Foto: Predsjedništvo BiH


NA VRH

Podijeli članak na