PRVI ZVANIČNI SASTANAK

Ambasador Marfi i direktor OSA-e Mehmedagić: Razgovarali i aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH

Ambasador Marfi se zahvalio Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH na partnerskoj saradnji sa sigurnosnim agencijama SAD

H. J. I.

5.4.2022

Majkl Marfi, Osman Mehmedagić i Deborah Menuti. OSA BiH

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majklom Marfijem (Michaelom J. Murphy) i njegovom zamjenicom Deborah Menuti (Mennuti).

Ovo je prva posjeta novoimenovanog ambasadora SAD u BiH na kojoj se razgovaralo se o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH, regiji i svijetu.

Generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić upoznao je ambasadora Marfija o stanju sigurnosti u BiH te radom OSA-e na prevenciji i suzbijanju sigurnosnih prijetnji, s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini i mogućih implikacija na sigurnosno okruženje u BiH.

Ambasador Marfi se zahvalio Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH na partnerskoj saradnji sa sigurnosnim agencijama SAD, te joj pružio punu podršku u borbi protiv terorizma, radikalizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Također, ambasador Marfi je tokom ovog sastanka naglasio čvrstu podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, te još jednom istakao značaj međusobne saradnje svih sigurnosnih agencija i tijela u BiH sa partnerskim agencijama SAD.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.