AVAZ NA LICU MJESTA

Počelo obilježavanje Dana grada Sarajeva, delegacije položile cvijeće na spomenik Vječna vatra

Na ovaj datum 1945. Sarajevo je oslobođeno od fašizma, a 1992. počela je opsada Sarajeva koja je trajala više od 1.400 dana, što je najduža opsada jednog grada u modernoj historiji

Piše: A. K.

6.4.2022

Delegacije položile cvijeće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije položile su danas cvijeće na spomenik Vječna vatra, u centru grada.

Na ovaj datum 1945. Sarajevo je oslobođeno od fašizma, a 1992. počela je opsada Sarajeva koja je trajala više od 1.400 dana, što je najduža opsada jednog grada u modernoj historiji.


Dan našeg voljenog Grada Sarajeva

Delegacije će danas položiti cvijeće i na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995., spomen-obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku i spomen-park „Vraca“.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je ispred Vječne vatre položila cvijeće i odala počast povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

- Svim dragim Sarajkama i Sarajlijama od srca čestitam 6. april, dan našeg voljenog Grada Sarajeva. Danas slavimo naš grad, naše ljepote, a što je najvažnije slavimo hrabrost naših ljudi, dobrih ljudi dobrog srca i sigurna sam da će svaki naredni 6. april biti sve bolji i bolji i da ćemo dočekati sve ljepše naše Sarajevo - poručila je Karić.


"Valter brani Sarajevo"

Povodom Dana grada Sarajeva, danas u 13 sati planirano je svečano otvorenje renovirane Bistričke stanica u kojoj se nalazi i muzej "Valter brani Sarajevo", a Gradsko vijeće će održati svečanu sjednicu na kojoj će biti dodijeljena priznanja.

Večeras u 21 sat na trgu kod Vijećnice bit će upriličen koncert Divanhane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.