FEDERALNI ZASTUPNIK

Čolpa poručio Komšiću: Nije Šmit formirao Vijeće ministara s Dodikom, nego ti

Porazno je da za dvadeset godina budžetskog sisanja nisu uspjeli osigurati jače institucije - napisao je Nihad Čolpa

Nihad Čolpa. Arhiv

Piše: D. H.

7.4.2022

Zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Nihad Čolpa uputio je kritike na račun Demokratske fronte nakon što je predsjednik DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao visokog predstavnika u BiH da odstupi sa funkcije ukoliko "nema hrabrosti da antiustavne zakone stavi van snage".

Nihad Čolpa je na svom Twitter profilu napisao da je porazno što “za dvadeset godina sisanja budžetskog novca nisu uspjeli osigurati jače institucije”.

- Do podne su protiv stranaca, od podne pozivaju u pomoć. Nije Šmit (Schmidt) formirao Vijeće ministara sa Dodikom bez Vlade FBiH, nije glasao za Tegeltiju, nije glasao za Dodikove ambasadore nego Komšić i DF. Porazno je da za dvadeset godina budžetskog sisanja nisu uspjeli osigurati jače institucije - napisao je Nihad Čolpa na svom Twitter nalogu, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Christiana Schmidta da van snage stavi neustavni zakon o nepokretnoj imovini koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske (NSRS).

- Ovo je već treći put da se suprotno odlukama Ustavnog suda BiH i suprotno mišljenju Ureda visokog predstavnika (OHR) proglašavaju antiustavni zakoni. Ako visoki predstavnik nema hrabrosti da antiustavne zakone stavi van snage, onda neka odstupi s pozicije - pozvao ga je Komšić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.