REAKCIJE

Krivić: Naše komšije srpske nacionalnosti nisu ličile na Hitlerovu mladež, a mnogi od njih su učestvovali i izvršili genocid

Do dan danas šutite o lokacijama mnogih masovnih grobnica, napisao je na Facebooku Krivić

Krivić odgovorio dodiku. Avaz

A. Č.

8.4.2022

Nakon što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik jučer izvrijeđao Adisa Ahmetovića zbog fizičkog izgleda te rekao da ga podsjeća na članove Hitlerove mladeži, reagirao je član SBB-a Anis Krivić.

- Milorad Dodik naše komšije srpske nacionalnosti nisu ličile na Hitlerovu mladež, a mnogi od njih su učestvovali i izvršili genocid. Do dan danas šutite o lokacijama mnogih masovnih grobnica - napisao je na Facebooku Krivić.

Podsjećamo Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na jučerašnjoj pres konferenciji govorio je aktuelnim političkim temama u našoj zemlji.

Međutim, u jednom dijelu svog obraćanja pred novinarima, Dodik se dotakao i posljednjih najava koje dolaze iz Njemačke, posebno kada je riječ o slanju kontingenta njemačkih vojnika u BiH. Lider SNSD-a je poručio da neće pristati na dolazak njemačkih vojnika u našu zemlju pod bilo kakvim okolnostima.

Dodik je verbalno napadao politiku Njemačke, usporedio nacističku državu sa današnjom Njemačkom, a u jednom trenutku dotakao se i zastupnika u Bundestagu Adisa Ahmetovića, mladića čiji su roditelji iz Kotor Varoši izbjegli u Njemačku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.