U ČELIĆU

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti počela manifestacija "Aprilski dani otpora u Tuzli"

Centralna svečanost u sklopu manifestacije bit će upriličena sutra postrojavanjem boraca i defileom u Solini koja počinje u 11:45 sati

Sa lica mjesta. AGENCIJE

A. O.

8.4.2022

Polaganjem cvijeća na Spomen-obilježje u Čeliću i odavanjem počasti nedavno preminulom generalu Armije RBiH Hazimu Šadiću kao i svim šehidima i poginulim borcima ove općine, danas je otvorena manifestacija „Aprilski dani otpora u Tuzli“.

Članstvo i rukovodstvo Organizacije demobilisanih boraca (ODB) grada Tuzla prethodno su u Zavodu za transfuziologiju UKC-a Tuzla darovali krv za sve one kojima je potrebna.

- Na simboličan način i ove godine naša manifestacija je počela darivanjem krvi, iste one koju smo u vrijeme Odbrambeno-oslobodilačkog rata davali svojoj domovini. Nažalost, sloboda koju danas imamo je skupo plaćena i životima stotina naših sugrađana koji su časno i dostojanstveno u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu branili naš grad - kazao je novinarima Mirza Ahmić-Fonzo, predsjednik ODB-a Tuzla.

Sekretar ODB-a Tuzla Fuad Đulović istaknuo je kako nisu i nikada neće zaboraviti najhrabrije sinove, one koji su dali svoje živote za odbranu Grada i Bosne i Hercegovine.

Centralna svečanost u sklopu manifestacije „Aprilski dani otpora u Tuzli“ bit će upriličena sutra postrojavanjem boraca i defileom u Solini koja počinje u 11:45 sati, okupljanjem i postrojavanjem bivših pripadnika Armije RBiH ispred MZ Solina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.