POTPREDSJEDNIK NSRS

Dodikov Bošnjak Denis Šulić: Šmit je njemački turista koji ne može ništa da nameće

On je na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da je Šmit najavio da će reagovati ako Zakon o raspolaganju državnom imovinom na teritoriji RS stupi na snagu, rekao da se narodni poslanici ne plaše njegovih prijetnji

Denis Šulić. ARHIV

S. S.

11.4.2022

Kristijan Šmit (Christian Schmidt) je "takozvani" visoki predstavnik i za RS samo njemački turista i zato nema legitimitet da nameće bilo kakve odluke, rekao je Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine RS.

Šulić, kojeg javnost percipira kao Dodikovog Bošnjaka, ponovio je rečenice i stavove svog stranačkog šefa.

On je na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da je Šmit najavio da će reagovati ako Zakon o raspolaganju državnom imovinom na teritoriji RS stupi na snagu, rekao da se narodni poslanici ne plaše njegovih prijetnji.

- Narodni poslanici legalitet i legitimitet crpe iz građana koji su ih birali i odgovorni su samo njima. Oni će glasati za sve zakone koji su dobri za građane - rekao je Šulić.

Podsjećanja radi, riječ o zakonu koji bi trebalo da ovih dana bude objavljen u Službenom glasniku RS.

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine RS-a koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog odluka Predsjedništva BiH usvojenih bez konsenzusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.