BIH

SDA-ov Samir Baćevac: NiP je slavljenjem pobjede srpske liste u Janji pokazao da im je stranka važnija od naroda i države

Izbor samo jednog Bošnjaka među ukupno devet članova Savjeta mjesne zajednice Janja direktna je posljedica razjedinjenosti Bošnjaka i političke kratkovidosti pojedinih političkih opcija koje se deklarišu kao probosanske

Piše: E. M.

11.4.2022

Baćevac: U NiP-u odbili poziv za zajedničku listu. Facebook

Samir Baćevac, delegat u Vijeću naroda RS-a i predsjednik SDA Janja. reagirao je na rezultate posljednjih izbora za Savjet mjesne zajednice Janja.

- Izbor samo jednog Bošnjaka među ukupno devet članova Savjeta mjesne zajednice Janja direktna je posljedica razjedinjenosti Bošnjaka i političke kratkovidosti pojedinih političkih opcija koje se deklarišu kao probosanske. Činjenica da stranka Narod i pravda nakon ovih rezultata slavi svoj uspjeh jer su se približili SDA po broju osvojenih glasova, a ne prepoznaju poraz Bošnjaka u Janji, pokazuje da im je stranka mnogo važnija od naroda - kazao je Baćevac.

Kako je istakao u saopćenju za javnost, jedina pobjeda koju je Narod i pravda ostvarila svojom politikom koja je usmjerena isključivo protiv SDA jeste pobjeda srpske liste.

- Podsjetit ću da smo Narodu i pravdi uputili poziv da napravimo zajedničku listu koja bi sasvim sigurno omogućila izbor većine Bošnjaka u Savjet mjesne zajednice. Oni su taj poziv odbili, izabravši stranački interes ispred interesa naroda. Žalosno je i zabrinjavajuće da nakon Novog Travnika, gdje su omogućili pobjedu kandidatu HDZ-a BiH, te Jajca, gdje je malo nedostajalo da učine istu štetu, ali i Velike Kladuše i Mostara, Narod i pravda nije naučila lekciju već im je mržnja prema SDA i dalje važnija od naroda i države. Sa posljedicama takve kratkovide politike ćemo živjeti mi, Bošnjaci u Janji, a ne rukovodstvo Naroda i pravde iz Sarajeva, kojima je jedini politički program borba protiv SDA, a ne interesi Janje, Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine - naveo je Baćevac u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.